Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso przekrój na 4 części.
Na patelni rozgrzej olej i masło, zrumień mięso, a następnie przełóż do rondla, wlej 0,75 szkl. gorącej wody i wrzuć kostki rosołowe.
Duś pod przykryciem około 30 minut.
Cebulę, czosnek i jabłko obierz, pokrój na cząstki.
Na tłuszczu z mięsa zeszklij cebulę i czosnek, dodaj curry i jabłko, smaż przez chwilę, podlej rosołem i duś do miękkości, zmiksuj lub przetrzyj przez sito, podlej rosołem (tyle, aby sos był zawiesisty), włóż mięso i duś około 10 minut.
Dodaj śmietanę. Podaj z ryżem.