Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę, por i pieczarki oczyść i drobno pokrój.
Rozpuść masło na patelni, zeszklij cebulę i por, dodaj pieczarki i kostkę Bulionu grzybowego z borowikami WINIARY.
Smaż na dużym ogniu, mieszając do odparowania płynu przez około 10 minut.
Dopraw do smaku pieprzem, ostudź.
Z mąki, jajka, oleju, soli i około 100 ml wody przygotuj ciasto. Odstaw na 15 minut.
Ciasto cienko rozwałkuj i pokrój na kwadraty 6 x 6 cm. Na każdy nałóż porcję farszu i zlep po przekątnej, a następnie połącz dwa przeciwległe rogi.
Zagotuj 2-3 l wody, posól. Wrzucaj uszka i gotuj 1 minutę od wypłynięcia.
Uszka podaj do Barszczu lub polane stopionym masłem.