Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Masa mleczna: mleko gotuję z cukrem i odstawiam, by wystygło. 3/4 kostki masła ucieram na puch, dodaję po łyżce mleka w proszku (razem 1,25 szklanki), a następnie wlewam po łyżce mleka z cukrem.
Masa orzechowo-kakaowa: Orzechy prażę w piekarniku lub na suchej patelni, studzę i blenderem kruszę drobno. 2/4 kostki masła ucieram na puch, dodaję starte orzechy, cukier puder, 4 czubate łyżki mleka w proszku i wszystko miksuję na gładką masę. Na końcu dodaję kakao i dokładnie mieszam.
Pierwszy suchy wafel układam na desce, na to wykładam masę orzechowo-kakaową, przykrywam drugim suchym waflem, smaruję masą mleczną, wierzch przykrywam trzecim waflem, obciążam deseczką.
Wstawiam do lodówki, by masy stężały.