Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Warstwowa rolada z owocami to przepis na wyjątkowe ciasto, które nie tylko wspaniale smakuje, ale również pięknie wygląda! Przepis ten został nagrodzony w konkursie „Owocowy sezon z galaretkami WINIARY” autorstwa "Cook & Look". Wypróbuj Warstwową roladę z owocami i zaskocz swoich gości pysznym połączeniem brzoskwiń, truskawek, borówek i malin z kolorowymi galaretkami! Galaretka brzoskwiniowy smak WINIARY wspaniale smakuje z pozostałymi galaretkami z tej serii.
Białka oddziel od żółtek, ubij pianę, dodawaj stopniowo cukier i miksuj do uzyskania sztywnej, lśniącej piany. Cały czas miksując dodaj żółtka.
W drugiej misce połącz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodaj do piany z żółtkami i delikatnie mieszaj. Pod koniec mieszania dodaj łyżkę oleju.
Formę wyłóż papierem do pieczenia, nalej ciasto i piecz w rozgrzanym piekarniku do 175°C ok. 15 minut.
Gotowy biszkopt studź 5 minut, po czym zdejmij papier i ciepły biszkopt umieść w keksówce wyłożonej papierem do pieczenia, tworząc rynnę.
Odstaw do ostygnięcia, następnie nasącz lekko syropem z brzoskwiń.
Galaretkę brzoskwiniową rozpuść w 375 ml wrzącej wody.
Brzoskwinie pokrój, ułóż na dnie rolady, zalej tężejącą galaretką, odstaw do lodówki na godzinę. Kolejne warstwy zrób tak samo.
Gdy rolada jest gotowa, wyjmij ją z formy, ubij kremówkę z cukrem pudrem i odzób wierzch rolady.