Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C. Rozłóż plastry boczku na papierze do pieczenia i piecz około 10-15 minut. Ostudź.
Paprykę i cebulę umyj, a następnie pokrój w kostkę. Jajka ugotowane na twardo i obrane pokrój w ósemki. Umytą rzodkiewkę pokrój w plasterki.
Rozmrożony groszek przepłucz pod bieżącą wodą na sicie.
Majonez Dekoracyjny WINIARY zmiksuj z rozmarynem, dopraw solą i pieprzem.
Przygotuj 6 szklanek do podania. W każdej umieść w pionie liść sałaty. Następnie układaj dowolnie warstwy poszczególnych składników, każdą z warstw poprzedzając warstwą majonezu.