Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jajka kurze oraz przepiórcze ugotuj na twardo i odstaw do wystygnięcia.
1/3 główki brokuła podziel na różyczki i włóż do osolonego wrzątku na 5 minut. Również odstaw do wystygnięcia.
Pieczarki opłucz, osusz, pokrój w półplasterki. Następnie usmaż na rozgrzanej, suchej patelni (bez tłuszczu), doprawiając do smaku solą i pieprzem. Smaż, aż cała woda z pieczarek odparuje. Odstaw do wystygnięcia.
Brokuła podziel na nieduże kawałeczki i ułóż na dnie miski.
Pokrój na drobną kostkę szynkę i ułóż na warstwie brokuła.
Oddziel żółtka od białek ugotowanych kurzych jaj, rozdrobnij i ułóż na warstwie szynki. Dopraw tę warstwę solą i pieprzem do smaku.
Na warstwie żółtek delikatnie wyłóż i rozprowadź Sos czosnkowy WINIARY.
Kolejną warstwą będą wystudzone smażone pieczarki.
Zetrzyj na tarce białka jaj kurzych i ułóż jako ostatnią warstwę.
Sałatkę udekoruj połówkami przepiórczych jaj. Wierzch posyp delikatnie solą i pieprzem.