Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Papryki umyj, oczyść, pokrój w paski.
Marchewki obierz, przekrój wzdłuż na ćwiartki, a cukinie pokrój na plasterki.
Oliwę rozgrzej na patelni, włóż paprykę i marchewkę, smaż 8 minut, dodaj cukinię, smaż jeszcze 5 minut.
3 ząbki czosnku obierz, pokrój, dorzuć do warzyw, posyp ziołami, solą i pieprzem.
Wraz z oliwą przełóż do miski.
Bulion zagotuj z octem winnym, cukrem, listkami laurowymi, ziarnami gorczycy i kolendry.
Wywarem zalej warzywa, odstaw na 2 godziny.
Pozostały ząbek czosnku obierz i posiekaj.
Majonez wymieszaj z jogurtem, czosnkiem, sokiem z cytryny i czosnkiem, przypraw do smaku.
Warzywa osącz z marynaty, przełóż na półmisek, podawaj z białym sosem.