Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso obsmaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem tłuszczu, aż będzie rumiane.
Dodaj posiekaną drobno cebulę i smaż aż będzie miękka.
Paprykę pokrój w kostkę, a czosnek posiekaj, dodaj na patelnie.
Dodaj przecier pomidorowy oraz 250 ml wody.
Dodaj przyprawy, Kostkę Mięsną WINIARY, kukurydzę oraz groszek.
Całość duś ok. 10 minut . Na końcu dopraw solą, pieprzem, cukrem oraz natką pietruszki.
Pozostałe warzywa przygotuj do faszerowania – umyj i wydrąż.
Przygotowane warzywa napełnij farszem i posyp startym żółtym serem.
Zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez ok. 30 – 45 minut.
Wskazówka: W przypadku pieczenia papryk, aby uprościć sobie pracę. Wystarczy mieszać wszystkie składniki farszu na „surowo” i tak przygotowanym nadzieniem wypełnić wydrążone papryki. Całość zapiekamy w 180°C przez ok. 40 – 50 minut.