Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Warzywa przygotowanie:
Pokrój warzywa: bakłażan na grube połówki krążków, cukinię i cebulę na ćwiartki, szparagi i fasolkę na połówki. Umieść je w brytfance. Dodaj czosnek w łupinkach oraz całe papryki i pomidorki. Całość polej miodem i oliwą, dopraw solą i pieprzem, a następnie przemieszaj.
Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez 45 minut.
Podawaj z Sosem Ziołowym Winiary.
Grzanki przygotowanie:
Natkę pietruszki i czosnek bardzo drobno posiekaj i zalej oliwą. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Bagietkę pokrój na kromki, umieść w piekarniku i zapiekaj przez 10 min w temperaturze 200°C.
Gdy grzanki będą gotowe – polej je salsą z pietruszki.