Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rozgrzej olej w woku albo dużej patelni.
Wrzuć obrany, świeżo starty imbir i czosnek przeciśnięty przez praskę.
Po około pół minucie dodaj paprykę pokrojoną w paski i grzybki shitake pokrojone w cienkie plasterki.
Gdy papryka jest miękka, ale jeszcze jędrna (po około 3 minutach), dodaj dymki pokrojone w cienkie plasterki i drobno posiekaną kapustę.
Podgrzewaj kolejne kilka minut, aż kapusta zmięknie. Dopraw Maggi i pieprzem.