Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Marynowaną paprykę pokrój w drobną kostkę.
Ogórka zetrzyj na grubej tarce i odciśnij z niego sok.
Kromki chleba okrój ze skórek i posmaruj Sosem Tatarskim Winiary.
Na połowie kromek ułóż paprykę, a na pozostałych ogórka. Wszystkie posyp posiekanym szczypiorkiem.
Każdą kromkę przekrój następnie na 3 części w formie pasków.
Otrzymane paski zwiń w roladki i przebij wykałaczką.
Do gotowych roladek podaj Sos Tatarski Winiary w miseczce, do maczania.