Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Placki to doskonały sposób na wykorzystanie tego, co zostało nam po obiedzie lub co akurat mamy w lodówce. Także surówkę. Zaskoczeni? Przekonajcie się sami, że to pyszne rozwiązanie. Nic się nie zmarnuje. Placki warzywne z surówką i pieczarkami są naprawdę proste w przygotowaniu, a dodatek ketchupu WINIARY nada im jeszcze więcej charakteru. Smacznego!
W miseczce wymieszaj mąki, dodaj sos sojowy oraz tyle wody, żeby powstała masa (jak gęsta śmietana albo rzadki budyń).
Do masy dodaj pozostałą surówkę i starte na tarce pieczarki.
Na patelni rozgrzej olej, następnie wlej masę z surówką. Smaż placek z dwóch stron tak, żeby obie strony były zarumienione
Placek podawaj z drobno posiekanym szczypiorkiem i keczupem WINIARY.