Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wątróbka w śmietanie przygotowana według naszego przepisu, to fantastyczny pomysł na niedzielny obiad dla całej rodziny. Dzięki przyprawie Ziarenka Smaku WINIARY, zajadać się będą również młodsi domownicy. Śmietana doda wątróbce delikatności i wydobędzie z niej dodatkowe walory smakowe. Smacznego!
Wątróbkę umyć, osuszyć. Do garnka wlać mleko i dodać wątróbkę. Odstawić na pół godz.
Mąkę dać na talerzyk i obtoczyć w niej przygotowaną wątróbkę i smażyć na rozgrzanym tłuszczu, aż do zarumienienia.
Pokrojoną cebulkę w piórka dodać do smażonej wątróbki. Jak cebulką się zarumieni wlać 1 szkl. wody i dusić pod przykryciem do miękkości.
Potem przyprawić Ziarenkami Smaku WINIARY i pieprzem, dodać śmietanę wymieszaną z mąką, wymieszać i zagotować.