Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wątróbkę dokładnie oczyścić, umyć, osuszyć. Obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć wątróbkę z obu stron.
Cebulkę obrać, umyć, osuszyć. Pokroić w kostkę. Dodać do wątróbki, podsmażyć chwilę razem.
Przygotować 100 ml bulionu z kostki.
Do śmietany dodać łyżkę mąki i łyżeczkę ziół prowansalskich. Dodać do wątróbki, zagotować. Doprawić solą i pieprzem.
Podlać wątróbkę bulionem, dusić pod przykryciem ok. 15 minut.