Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Schłodzone mleko sojowe wlej do wysokiego naczynia i zacznij ubijać – aż się lekko spieni.
Dolej sok z cytryny, nie przestając blendować.
Dodaj kolejny składnik: olej. Miksuj do momentu, aż śmietana zacznie gęstnieć.
Im więcej oleju dodasz – tym gęstsza będzie śmietana. Podobna zależność dotyczy soku z cytryny, jednak należy pamiętać, że wpływa ona także na kwaskowaty smak śmietany.