Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wegański bekon? Z nami to możliwe. Przygotuj chrupiący bekon z papieru ryżowego, sosu BBQ WINIARY i przyprawy MAGGI. A to wszystko bez grama mięsa!
Resztki „bekonu” możesz przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej przez około 3 dni.
Rozgrzej piekarnik do 200°C grzanie góra/dół (170°C z termoobiegiem powietrza) i przygotuj 2 blachy wyłożone papierem do pieczenia.
Marynata: wymieszaj w misce olej słonecznikowy z przyprawą MAGGI, czosnkiem w proszku, sosem BBQ WINIARY, syropem klonowym i papryką wędzoną.
Połóż dwa arkusze papieru ryżowego jeden na drugim i potnij nożyczkami na paski o szerokości około 3 cm.
Zwilż wodą dwa paski papieru ryżowego tego samego rozmiaru ze wszystkich stron i sklej je ze sobą.
Paski posmaruj marynatą z obu stron za pomocą pędzla i ułóż na przygotowanych wcześniej blachach. Piecz papier ryżowy w piekarniku przez około 5-7 minut, aż będzie chrupiący.