Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pokrój tofu na 6 plasterków i ułóż na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym. Na wierzch połóż kolejną warstwę ręczników papierowych, przykryj talerzem i dociąż go (np. deską kuchenną). W ten sposób odciśniesz płyn, dzięki czemu panierka będzie lepiej się trzymać. Ziemniaki umyj, ugotuj w mundurkach przez ok. 20 minut, a następnie obierz i pokrój je w plastry. Rzodkiewki umyj i pokrój w plasterki. Szalotki obierz i pokrój w drobną kostkę.
Zagotuj 125 ml wody z pokrojonymi w kostkę szalotkami. Rozpuść w nim bulion warzywny WINIARY. Dodaj ocet jabłkowy, musztardę, 4 łyżki oleju oraz pieprz i wymieszaj. Sosem polej ziemniaki. Włóż rzodkiewki. Udekoruj natką pietruszki.
Wymieszaj mąkę, sól, 1/2 łyżeczki pieprzu, wędzoną paprykę w proszku i 4,5 łyżki wody, aż powstanie gładki, kremowy płyn. Obtocz w nim plastry tofu, aż kawałki będą dobrze pokryte ze wszystkich stron. Następnie tofu panieruj w panko.
Na patelni rozgrzej 6 łyżek oleju. Smaż na nim sznycle z tofu przez około 3 minuty z każdej strony na złoty kolor. Usmażone podawaj z sałatką ziemniaczaną.