Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Odcedź kukurydzę. Umieść tofu w misce i drobno rozgnieć widelcem.
Fasolkę przełóż na sito, przepłucz wodą i odsącz. Następnie dodaj do tofu i wszystko dobrze zagnieć rękoma, rozgniatając fasolę.
Obierz cebulę. Natkę pietruszki umyj, osusz, oderwij listki. Drobno posiekaj razem z cebulą w blenderze. Dodaj kukurydzę, koncentrat pomidorowy, paprykę w proszku, bułkę tartą, skrobię, bulion WINIARY. Całość połącz z mieszanką tofu i fasoli. Dobrze wymieszaj.
Masę wstaw do lodówki na ok. 30 minut. Następnie uformuj niewielkie kulki i smaż na oleju rzepakowym na złoty kolor. Kulki bardzo dobrze komponują się z kolorową sałatką z ulubionych warzyw.