Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Tofu pokrój w nieregularną kostkę. Wrzuć do miski. Dodaj sos sojowy, 2 łyżki oliwy oraz przyprawę do mięs Całość dokładnie wymieszaj i odstaw na 10 min do zamarynowania.
Kapustę posiekaj. Paprykę i ogórka pokrój w kostkę. Kukurydzę i groszek odsącz.
Zamarynowane tofu usmaż na patelni aż będzie rumiane.
W misce ułóż warstwowo wszystkie pokrojone składniki sałatki. Na końcu wierzch posmaruj majonezem oraz dopraw solą i pieprzem. Wierzch posyp tofu. Możesz tez podać sałatkę w kilku mniejszych słoiczkach.