Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jajka ugotuj na półtwardo (około 3 minuty).
W rondlu zagotuj 1,2 l wody, dorzuć kostki Bulionu warzywnego WINIARY i dobrze wymieszaj.
Dodaj podzielone na różyczki brokuły i gotuj na małym ogniu 7–10 minut, aż warzywa lekko zmiękną. Kapustę posiekaj i dodaj do garnka na ostatnią minutę gotowania.
Makaron przygotuj według instrukcji na opakowaniu, odcedź i przełóż do miseczek.
Zalej bulionem, a na wierzchu ułóż połówki ugotowanych jajek. Jeśli lubisz, posyp zupę kiełkami, posiekaną dymką i listkami kolendry.