Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę pokrój w piórka. Czosnek i paprykę chili posiekaj. Marchewkę obierz i pokrój w półplasterki. Mięso pokrój w kostkę.
Na patelnię wrzuć cebulę i smaż aż zmięknie. Dodaj mięso, czosnek i chili i smaż chwilę aż mięso zacznie się rumienić. Dodaj marchewkę i zielony groszek i smaż całość jeszcze chwilę.
W międzyczasie ugotuj makaron al’dente wg instrukcji na opakowaniu.
Do składników na patelni wlej wodę lub bulion i dodaj sos pieczeniowy WINIARY. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj chwilę aż sos nabierze aksamitnej konsystencji.
Na końcu całość dopraw solą oraz pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki.