Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Włoszczyznę mrożoną (lub świeżą pokrojoną) i pokrojona w kostkę cebulę podsmażamy na oliwie w głębokim rondlu. Dodajemy szczyptę chili i jeszcze chwilę przesmażamy.
Dodajemy do rondla groszek i brokuły, podlewamy warzywa wywarem lub wodą, gotujemy 10 minut.
Miksujemy zupę na krem, dodajemy śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem.
Kaszę jaglaną prażymy chwilę na suchej patelni, często mieszając (aż poczujemy wyraźny orzechowy aromat), przepłukujemy wrzątkiem.
Przekładamy kaszę do garnuszka, zalewamy szklanką wody, dodajemy szczyptę soli. Gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu 10 minut.
Zdejmujemy garnek z kaszą z kuchenki, pozostawiamy pod przykryciem, aż kasza wchłonie pozostałą wodę.
Zupę krem z brokuła podajemy z kaszą jaglaną.