Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Warzywa obierz. Ziemniaki pokrój w kostkę, a marchewki i pietruszkę w talarki.
W większym garnku rozgrzej masło i wrzuć pokrojone warzywa. Podsmaż przez ok. 5 minut.
Podsmażone warzywa zalej 1 l wody i gotuj na małym ogniu.
Do małego garnka wlej pozostałą wodę (0,5 l) i rozprowadź w niej zawartość opakowania Zupy ogórkowej jak u mamy Winiary. Następnie wlej do garnka z wodą i warzywami. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Gotuj pod przykryciem przez około 15-20 minut, aż warzywa będą miękkie.
Szczaw dokładnie opłucz, posiekaj i dorzuć do zupy ogórkowej. Gotuj jeszcze 1-2 minuty.
Zupę ogórkową zestaw z ognia. Podawaj z jajkiem ugotowanym na twardo i posiekanym koperkiem.