Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, podduszamy na maśle.
Kalarepki myjemy, obieramy, kroimy w kostkę.
Liście dokładnie płuczemy, pozbawiamy łodyżek, wycinamy twarde części, kroimy w paseczki.
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Marchewkę obieramy i kroimy w talarki bądź kostkę.
Dodajemy do cebulki pokrojoną kalarepkę (bez liści), ziemniaki i marchewkę, chwilę dusimy, podlewamy 1 l wody, gotujemy 10 minut.
Zawartość torebek z Zupą jarzynową Nasza Specjalność Winiary rozprowadzamy w 0,5 l wody, dodajemy do garnka z zupą, zagotowujemy.
Dodajemy do garnka pokrojone w paseczki liście kalarepki, gotujemy 5-8 minut.
Zupę zabielamy zahartowaną śmietaną, doprawiamy sokiem z cytryny i w razie potrzeby solą i pieprzem.
Na talerzach zupę dekorujemy świeżo posiekanym koperkiem.