Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Skrzydełka myjemy, przekładamy do garnka, zalewamy 1,5 l wody, dodajemy ziele angielskie i laurowe liście i gotujemy 30 minut.
Kaszę płuczemy na sicie, dodajemy do wywaru, dodajemy szczyptę soli. Gotujemy 5 minut.
Warzywa myjemy, obieramy. Ziemniaki i seler kroimy w kostkę. Fasolkę kroimy na mniejsze kawałki. Marchewkę i pietruszkę w kostkę lub talarki. Por kroimy w ćwierćtalarki. Dodajemy warzywa i gałązkę lubczyku do wywaru, , gotujemy 15 minut.
Zupę przed podaniem obficie posypujemy świeżo posiekanym koperkiem.