Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wołowinę gotuj w wodzie z dodatkiem Rosołu wołowego, liściem laurowym i ziarnami pieprzu.
W połowie gotowania dodaj obraną marchew, seler, pietruszkę oraz upieczoną na ogniu cebulę i obrane ziemniaki (zwróć uwagę, aby warzywa i ziemniaki się nie rozgotowały i ewentualnie wyjmij je wcześniej).
Dodaj kapustę włoską oraz rozmrożony groszek.
Gdy warzywa będą miękkie odcedź je z Rosołu, wystudź i pokrój: marchew i seler w plasterki, seler i kapustę w kostkę. Cebulę wyrzuć.
Wołowinę po ugotowaniu delikatnie wyjmij i pokrój w plastry.
Centralnie na głębokim talerzu ułóż wszystkie warzywa w formie stożka, na niego nałóż plaster wołowiny, a wokół ziemniaki przekrojone wzdłuż na pół.
Całe danie zalej niewielką ilością esencjonalnego, przecedzonego przez gęste sitko gorącego Rosołu i posyp natką pietruszki.
Odciśnięty z nadmiaru octu chrzan połącz ze śmietanką i podaj w oddzielnym naczyniu.