Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kapustę podziel na pojedyncze duże liście. Jeśli korzystasz z normalnej kapusty liście mogą być trochę za twarde – wtedy należy je zblanszować krótko w osolonym wrzątku.
Marchew obierz i pokrój przy pomocy obieraczki w długie plastry lub zapałkę. Ogórek zielony pokrój w plasterki. Mango obierz i pokrój w słupki.
Mięso poszarp widelcem aby rozpadło się na pojedyncze nitki.
Liść posmaruj sosem majonezowym. Ułóż dwie łyżki mięsa. Na wierzchu ułóż paski marchewki oraz mango i plasterki ogórka. Dodaj natkę kolendry i ew. Sezam. Całość zwiń w bardzo ciasne burrito.
Alternatywnie możemy zrobić wersję bez kurczaka np. Omletem lub możemy zawinąć wrap w omlet.
Zamiast tortilli możesz wykorzystać liście kapusty czy cienki omlet
Kurczak czy mięso pozostałe z obiadu będzie idealną bazą naszych wrapów czy kanapek
Wrapy będą idealne na zimno i na ciepło
Aby warzywa były bardziej chrupiące możesz przed ich użyciem namoczyć je w wodzie z lodem i sokiem z cytryny
Zamiast mięsa możesz wykorzystać jako podstawę omlet, marynowane tofu lub fasole