Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Filet z piersi kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w cienkie paski. aprykę umyć, usunąć pestki i pokroić w paski. Cebulę obrać i pokroić w cienkie łódeczki. Sałatę oczyścić, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki.
Fasolę odcedzić i opłukać. Tortille podgrzać zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Rozgrzej łyżkę oleju na patelni i podsmaż na nim paski kurczaka przez ok. 3 minuty. Dodaj paprykę i cebulę. Całość smaż przez około 3 minuty. Dodać fasolę i Pastę z Pomysłem na... Sweet Chili. Krótko podsmażyć wszystko razem. Rozsmaruj po łyżeczce kwaśnej śmietany na każdy placek tortilli. Rozłóż kurczaka, smażone warzywa i liście sałaty. Na wierzchu połóż kawałki papryczek jalapeno. Zawiń w wrapy i zjedz ze smakiem.