Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso pokrój w dużą kostkę, a następnie oprósz solą, pieprzem oraz mąką.
Kawałki wołowiny zrumień na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju.
Cebulki pokrój w ćwiartki, a czosnek posiekaj w plasterki, dodaj do mięsa i smaż jeszcze przez 5 minut.
Paprykę pokrój w dużą kostkę i dodaj do reszty.
Kostkę Mięsną WINIARY rozpuść w 500 ml wrzącej wody.
Mięso zalej bulionem, dodaj pozostałe przyprawy oraz koncentrat pomidorowy.
Całość duś na małym ogniu ok. 45 - 60 minut podlewając wodą w razie potrzeby.