Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jeśli szukasz alternatywy dla niedzielnego rosołu, Zupa pieczarkowa WINIARY na pewno sprosta kulinarnym wymaganiom całej rodziny. Zupa pieczarkowa jest dobra zarówno na co dzień, jak i od święta, zwłaszcza jeśli zadbasz o pyszne dodatki, np. kleks śmietany, świeżą natkę czy grzanki czosnkowe. Pycha!
Dwa opakowania zupy dokładnie rozprowadź w 1 litrze wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
Gotuj na małym ogniu przez 8 minut, często mieszając.
Pieczarki i czosnek oczyść, pokrój w cząstki i podsmaż na maśle przez około 5 minut. Połącz z zupą, zagotuj.
Rozlej do bulionówek, posyp natką pietruszki.
Podawaj z kleksem śmietany i grzankami serowymi.