Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Buraczki obierz i pokrój w plastry, włóż do słoja lub garnka kamiennego.
Dodaj cebule i czosnek pokrojone w plastry oraz chleb.
Zalej letnią wodą z solą, tak aby składniki były przykryte.
Przykryj naczynie ściereczką i odstaw na ok. 5 dni w ciepłe miejsce.
Po tym czasie odcedź, przelej do słoików i wstaw do lodówki. Taki zakwas możesz dodawać do gotowego barszczu czerwonego.
tadeusz