Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Do garnka wlać 1,75l wody dodać grzyby,gotować na średnim ogniu około 30 minut
Następnie dodać liść laurowy, ziele angielskie, sól lub vegetę i cebulkę. Ziemniaki kroimy w kostkę i dodajemy do gotujących się grzybów.
Boczek kroimy na grubą kostkę i przetapiamy aż się boczek zarumieni,dokładamy do gotowania razem z wytopionym tłuszczem.
Gotujemy do miękkości następnie wlewamy barszcz i zagotowujemy. Odstawiamy z ognia dodajemy śmietanę (żeby się nie zważyła dolewamy do śmietany gorącej zupy i dokładnie mieszamy)
Zupę podajemy na talerzu posypaną nacią pietruszki.