Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szpinak podduś na patelni na maśle. Obierz czosnek. Odparuj szpinak, dopraw rozgniecionym czosnkiem, śmietaną i Majonezem. Wymieszaj, dodaj do smaku sok z cytryny, sól i cukier.
Na drugiej patelni wysmaż drobno pokrojony w kostkę boczek, odsącz z tłuszczu.
Dodaj boczek do szpinaku.
Bułki przekrój w poprzek na połowy, a potem wzdłuż na płaskie "łódeczki".
Wydrąż bułeczki, zagęść szpinak wydrążonym miąższem.
Nałóż do bułkowych "łódeczek", posyp startym żółtym serem.
Zapiekaj bułeczki w opiekacz 10 minut lub w nagrzanym do 180°C piekarniku przez około 15 minut.
Podawaj z plastrami świeżego pomidora, oprószonymi solą i czarnym pieprzem.