Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Filet z dorsza umyj, osusz papierowym ręcznikiem i dopraw solą oraz pieprzem.
Bułeczkę ciabatta zmiel drobno mikserem. Zmieszaj ze skórką z cytryny, sokiem z cytryny, listkami bazylii i masłem. Dopraw solą i pieprzem.
Otrzymaną masą polej fileta z dorsza.
Do garnka nalej 200 ml zimnej wody. POMYSŁ NA.. rozrób trzepaczką do piany i doprowadź do wrzenia. Gotuj około minuty na małym ogniu.
Wymieszaj ze śmietaną. Oliwki drobno posiekaj i dodaj do sosu. Sos wlej do małej (ok. 20x25 cm) formy do zapiekanek i włóż do tego filet z dorsza.
Rozgrzej piekarnik do 200°C (termoobieg 170°C). Piecz w piekarniku ok 20-25 minut.
Do potrawy pasuje makaron gnocchi lub ziemniaki.