Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jajka wbić do miski, dodać mąkę, mleko, wodę, cukier i olej. Całość zmiksować i usmażyć naleśniki. Naleśniki ostudzić.
Twaróg dokładnie rozetrzeć, dodać serek homogenizowany, cukier oraz budyń i wszystko dokładnie wymieszać.
Na każdy naleśnik nakładać po jednej łyżce masy serowej, rozsmarować i zwinąć w rulon.
Naleśniki ułożyć w naczyniu żaroodpornym tak aby ściśle do siebie przylegały. Jeśli pomiędzy naleśnikami powstaną szpary to jednego naleśnika pokroić na mniejsze kawałki i ułożyć w wolne miejsca.
Jajko rozmieszać widelcem, dodać śmietanę oraz cukier i budyń. Całość dokładnie wymieszać. Przygotowaną masą zalać naleśniki.
Zapiekać 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po wyjęciu z piekarnika posypać cukrem pudrem.