Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Naleśniki na słono, które urzekną każdego fana tych placków. Wymagają trochę pracy, ale efekt zdumiewa! Farsz wykonany z pieczarek, boczku i sera idealnie współgra z delikatnym naleśnikiem. Podawać na ciepło, a domownicy będą zachwyceni! Danie świetne zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Smacznego!
Składniki na ciasto (mąkę, mleko, wodę, jajko, olej, sól) zmiksuj i odstaw na 30 min.
Boczek pokrój w drobną kostkę.
Pieczarki opłucz, osusz i pokrój w plasterki. Cebulę pokrój w kosteczkę.
Boczek podsmaż na patelni.
Cebulę i pieczarki zeszklij na patelni z boczkiem. Na patelnię dodaj zmiażdżony czosnek.
Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Usmaż naleśniki na niewielkiej ilości oleju. Na naleśniki nakładaj 1 łyżeczkę śmietany, ketchupu WINIARY, ser oraz nadzienie i zawijaj w rulony.
Ułóż naleśniki w nasmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Posyp serem i zapiekaj przez ok. 20 min w 180 stopniach. Można podawać z zimnym sosem czosnkowym WINIARY bądź z sosem Jalapeno.