Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Roladki schabowe z szynką wędzoną, konserwową papryką i żółtym serem to propozycja na tani i smaczny obiad dla całej rodziny! Roladki ze schabu zapiekamy w Sosie grzybowym WINIARY, który jest wyrazisty w smaku – nie potrzebujesz żadnych przypraw, ponieważ jego kompozycja jest już wyjątkowo smaczna.
Roladki proponujemy podawać z kaszą gryczaną, jęczmienną lub ziemniakami. Do rolad ze schabu pasuje ogórek kiszony i surówka z białej kapusty.
Kotlety cienko rozbij.
Szynkę, paprykę i ser pokrój w paseczki i wymieszaj.
Na mięsie ułóż porcje farszu i zwiń w rolady.
Ułóż w naczyniu do zapiekania.
Piekarnik rozgrzej do 200 °C.
Sos przygotuj w 250 ml, mieszając zagotuj i zalej nim rolady.
Wstaw do piekarnika i piecz 35 minut.