Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
POMYSŁ NA... przygotuj w śmietance i 200 ml wody. Zagotuj.
Ziemniaki obierz i umyj. Pokrój w ósemki, wrzuć do posolonego wrzątku i gotuj 10 minut, odsącz.
Kalafiora umyj i podziel na różyczki. Podgotuj w posolonym wrzątku z 3 łyżkami bulionu WINIARY, ale tak by kalafior był lekko twardy.
Szynkę pokrój w paseczki.
Do naczynia do zapiekania włóż ziemniaki, kalafior i szynkę. Zalej POMYSŁEM NA... i przykryj plastrami sera.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Zapiekaj przez 20 minut.