Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu.
Pieczarki oczyść, pokrój w plastry i podsmaż na maśle. Dopraw solą i pieprzem.
Kiełbasę pokrój w półplasterki.
Kostki bulionowe rozpuś ć w 100 ml wrzącej wody.
Pora oczyść i pokrój w plastry. Dodaj do pieczarek, zeszklij. Dodaj kiełbasę i bulion.
Wymieszaj wszystko i włóż do posmarowanego masłem naczynia do zapiekania.
Śmietanę wymieszaj z serem i wylej na zapiekankę.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz przez 30 minut.