Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu tak, żeby był al dente. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i przekładamy do miski.
Brokuł gotujemy al dente (3–4 minuty gotujemy w osolonej wodzie), odcedzamy, przelewamy zimną wodą i przekładamy do miski.
Kurczaka przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu Pomysłu na... Gotowego studzimy, oddzielamy mięso od kości i przekładamy mięso do miski.
Kukurydzę osączamy z zalewy i przekładamy do miski.
Ser żółty ścieramy na tarce, dodajemy śmietanę, wbijamy jajko i mieszamy ze sobą. Doprawiamy dość mocno przyprawami: solą, pieprzem, oregano i słodką papryką. Powstały sos przekładamy do pozostałych składników do miski. Mieszamy wszystko delikatnie.
Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem, obsypujemy bułką tartą i przekładamy wymieszane składniki z miski.
Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 20–25 minut.