Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Makaron ugotuj al dente.
Brokuł podziel na różyczki i zblanszuj we wrzątku przez około 5 minut.
Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oleju.
Dodaj mięso i całość chwilę przesmaż. Dopraw solą i pieprzem.
Obierz czosnek i posiekaj, dodaj do mięsa.
Sos pieczeniowy jasny WINIARY rozmieszaj w szklance zimnej wody i wlej do mięsa. Zagotuj i duś około 10 minut.
Wysmarowane masłem naczynie żaroodporne wyłóż połową makaronu. Następnie dodaj mięso z sosem, resztę makaronu i brokuł.
Śmietanę wymieszaj z jajkami i żółtym serem. Wlej do naczynia.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz 30 minut.