Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kiełbaskę pokrój w kostkę i obsmaż na patelni aż zrobi się rumiana. Cebulę pokrój w kostkę i dodaj do kiełbasy – smaż aż zmięknie. Paprykę pokrój w dużą kostkę, a cukinię w połtalarki. Zamiast kiełbasy możesz też użyć np. mięsa z piersi indyka lub kurczaka, danie będzie wtedy lżejsze.
Zapiekankę makaronową przygotuj wg. Instrukcji : Zawartość torebki rozprowadź w 100 ml śmietanki 12% i 650 ml wody. Zagotuj od czasu do czasu mieszając, gotuj przez 1 minutę.
Do wysmarowanego masłem naczynia wsyp ok. 200 g surowego makaronu. Dodaj kiełbasę z cebulą, cukinię, paprykę, opcjonalnie bulion ze słoika, zalej Zalej przygotowanym POMYSŁEM NA.... i dokładnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.
Posyp żółtym serem i piecz w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni C przez ok. 45 min.