Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Na plastrze szynki układamy parówkę. Parówkę owijamy szynką.
Na naleśniku układamy owiniętą w szynkę parówkę, zawijamy w naleśniku.
Do naczynia do zapiekanek wlewamy 100 ml sosu. Na sos nakładamy naleśniki z parówką, zalewamy całość pozostałym sosem, oprószamy bułką tartą.
Wkładamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika na około 30 minut - do zarumienienia bułki.
Gorącą zapiekankę posypujemy serem, układamy na serze plastry pomidora i posiekany szczypior. Podajemy krojąc w szerokie plastry.