Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ziemniaki obierz i pokrój w plastry 0,5 cm, gotuj w osolonej wodzie 8-10 minut
Cebulę, pieczarki i czosnek oczyść, umyj i pokrój w plastry.
Rozgrzej masło na patelni, dodaj cebulę, zeszklij, po czym dodaj pieczarki, czosnek i kostki Bulionu grzybowego z borowikami WINIARY.
Smaż na dużym ogniu do odparowania płynu, po czym dopraw pieprzem do smaku.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 st. C. Naczynie do zapiekania posmaruj masłem i kolejno układaj: ziemniaki, połowę startego sera i pieczarki.
Śmietanę połącz z jajkiem, dopraw solą i pieprzem, polej zapiekankę i posyp resztą sera.
Wstaw do piekarnika naczynie z zapiekanką i piecz 25 minut bez przykrycia.