Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Piekarnik rozgrzej do 200°C (termoobieg 170°C).
Umyj pomidory, usunąć gniazda nasienne i pokrój na plastry.
Bakłażana wymyj, również pokrój w plastry i ułóż w nasmarowanej oliwą z oliwek formie do zapiekanek. Skrop oliwą z oliwek i piecz w piekarniku.
Na patelni podgrzej olej i smaż na nim mieloną wołowinę.
Wlej 200 ml wody, rozrób POMYSŁ NA..., zagotuj, po czym gotuj jeszcze przez 1 minutę.
Dopraw do smaku cynamonem i polej tym bakłażana. Ułóż na to pokrojone pomidory. Oprósz zapiekankę tartą bułką i parmezanem. Piecz w piekarniku przez około 20 minut.