Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cukinię obieramy i kroimy na średniej grubości plastry.
Ryż gotujemy w osolonym wrzątku, aż będzie miękki.
Mięso mielone smażymy na rozgrzanym oleju na złoto.
WINIARY Pomysł na… mieszamy z wodą zgodnie z instrukcją na opakowaniu i dodajemy do mięsa. Całość razem dusimy ok. 5 min.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem lub olejem. Cukinię układamy w naczyniu żaroodpornym. Na cukinii układamy warstwę mięsa oraz ryżu. Powtarzamy warstwy do wyczerpania składników.
Wierzch posypujemy żółtym serem i wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 190 stopni przez ok. 45 min. Tuż przed podaniem zapiekankę możesz posypać świeżymi ziołami.