Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pieczywo pokrój w kostkę. Czosnek i szczypiorek posiekaj. W osobnym naczyniu wymieszaj mleko z jajkami, posiekanym szczypiorkiem oraz czosnkiem. Dodaj łyżkę buliony warzywnego Winiary oraz dopraw solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszaj.
Masę jajeczną dokładnie połącz i wymieszaj z pokrojonym pieczywem. Foremkę do zapiekania posmaruj oliwą a następnie przelej do niej jajka z pieczywem, rozłóż równomiernie.
Twarożek wymieszaj ze śmietaną a pomidorki pokrój na pół. Dodaj do zapiekanki kleksy z twarożku oraz posyp całość pomidorkami. Zapiekankę pieczemy w rozgrzanym do 180*C piekarniku przez ok 30min.
Świetnie pasuje jako danie śniadaniowe albo dodatek do innych potraw.