Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kapusta, ziemniaki i oczywiście grzyby – właśnie tak pachnie, dobry polski obiad! Aby jednak wyjść poza schemat, przygotuj je w formie zapiekanki... Dodaj cebulę, białą fasolę oraz Sos grzybowy WINIARY i oszałamiająca zapiekanka z kapusty i ziemniaków gotowa!
Kapustę pokrój.
Kapustę gotuj około 30 minut.
Ziemniaki oczyść i ugotuj w mundurkach.
Ostudź. Obierz i pokrój w plastry.
Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na oliwie.
Fasolkę odsącz.
Do cebuli dodaj fasolkę. Wymieszaj z kapustą. Do warzyw wsyp zawartość Sosu i zagotuj. Dopraw Maggi i pieprzem.
W posmarowanym naczyniu ułóż warstwę ziemniaków, kapustę, pozostałe ziemniaki i wiórki masła.
Zapiekaj w przykrytym naczyniu w temperaturze 200°C przez około 40-45 minut.