Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kostkę rozpuść w 1,5 szklanki wrzącej wody. Zagotuj.
Do bulionu dodaj kaszę i gotuj do miękkości.
Naczynie do zapiekania posmaruj połową masła.
Kaszę wymieszaj z bryndzą i bakaliami (rodzynki, orzechy włoskie, migdały).
Przełóż wszystko do naczynia i na wierzchu ułóż wiórki masła.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Zapiekaj przez 15-20 minut.
Możesz udekorować natką pietruszki.