Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kostki rozpuść w 1 l wrzącej wody. Zagotuj.
Do bulionu wsyp kaszę i gotuj około 0,5 godziny pod przykryciem.
Boczek pokrój w paseczki i stop na patelni. Cebulę obierz i posiekaj, dodaj do boczku, zrumień.
Kaszę wymieszaj z boczkiem, serem i śmietaną. Dopraw pieprzem.
Naczynie posmaruj masłem, posyp bułką tartą. Do naczynia włóż kaszę.
Kiełbasę pokrój w paseczki i posyp nią kaszę.
Naczynie wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika. Zapiekaj przez 20 minut.
Podawaj z surówką z kapusty.